Libri prohibiti

Bulletin 10/2024

Milí přátelé a příznivci knihovny Libri prohibiti,

v příloze najdete říjnové číslo našeho bulletinu. Vaší pozornosti doporučuji pozvánku na čtvrteční vernisáž výstavy Romana Kameše u nás v knihovně Libri prohibiti. Bude tradičně od 18:00 hodin a moc se těším, že se po čase opět setkáme. K příležitosti výstavy vydáváme společně s Revue K také bibliofilské vydání knihy s obrázky Romana Kameše, která bude v prodeji za velmi příjemnou cenu.

Za pozornost stojí také boj o Den samizdatu, který si připomeneme 12. října 2025 už oficiálně, jako významný den České republiky. Protože na Slovensku je toto datum významným dnem již od roku 2020, můžeme se radovat, že happening, který 12. října 2016 v knihovně Libri prohibiti odstartoval proces, vedoucí k tomuto cíli, byl zdárně završen, a tento den se tak mezinárodním dnem samizdatu, a to i přes nepřízeň některých politiků. Detaily najdete v mém článku zde Jiří Gruntorád: Den samizdatu. Co že se to 12. října připomíná či dokonce oslavuje? — HlídacíPes.org (hlidacipes.org)

Přeji vám příjemné čtení a budu vděčný i za zpětnou vazbu. Těším se, že se sejdeme už pozítří na vernisáži výstavy Romana Kameše. Pěkně zdraví

Jiří Gruntorád, pošmistr a práce všeho druhu, často také idealista a posel různých zpráv